Walker Design LLC | Golf Channel _ Workshop

Golf Channel _ Workshop

The Golf Channel headquarters located in Orlando FL exhibits a progressive design and a  leadership group that is looking towards the future. The Walker Design team was engaged to craft the new employee engagement area affectionately named ‘The Workshop’.

During the initial design drivers meeting with a task force of end users, a common theme was stated, “Look towards the future, the future of collaborative office environments, and the future of Golf Channel”. With this statement in mind a secondary design goal was to create a divergent aesthetic from the current office while maintaining a cohesive environment.

The Workshop has multiple functional requirements, the primary being flexibility. A range of activities can occur within the space, from employee onboarding, town hall meetings, formal presentations, video conferencing, to informal gathering for employees needing a break from the customary office environment. To accomplish this diversity of functions, the space has fully integrated audio / visual technology, as well as integrated writable surfaces for informal gatherings, multiple movable seating options, capacity to house 150 occupants, an ‘Onboarding Bar’ for new employee orientation, as well as an integrated stepped seating element.

The space has proven to be an asset to the Golf Channel campus and a success regarding the design goal of looking towards the future of Golf Channel. There were many integral parties involved in the collaborative process that led to the success of the project starting with the amazing leadership from Golf Channel, Foundry Commercial (project management), Peninsula Engineering (engineer of record,  Zio (A/V consultant), and Brasfield & Gorrie (contractor).