Walker Design LLC | Miller’s Ale House Corporate Headquarters

Miller’s Ale House Corporate Headquarters

Brand identity, functionality and maximizing daylight were the design goals of the new corporate headquarters for Miller’s Ale House in Orlando, Florida.  Walker Design worked closely with the national restaurant chain’s corporate management group to design a space that consolidated their two office locations into one.  The new office layout facilitates departmental collaboration, provides ample training and conference spaces, and borrows daylight in order to maximize office morale and productivity.

The materiality present in the Miller’s Ale House restaurants was utilized upon entry into the suite.  Rustic wood planks line the feature wall and reception desk creating a warm welcome, reminiscent of the restaurants’ Florida Rooms and bar areas.  An overall neutral color palette was established throughout the office to create a harmonious and sophisticated working environment.

The existing ceiling conditions largely remained intact and were lower than preferred by the client.  Multiple daylighting strategies were utilized in order to flood the interior with light, giving the illusion of more space.  Where possible, open workstation areas were located adjacent to exterior windows and each private office was designed to have full lite glass doors with sidelights.  Patterned glass was introduced to the new workstations, offering privacy while maintaining an open, airy environment.  The reception area, located off of the central elevator core, borrows light through clerestory windows from the adjacent conference room.

Location: Orlando, FL

Project Size: 18,944 SF

Project Team:

Walker Design LLC, Architect of Record

Peninsula Engineering, Engineer of Record

MacDade Construction, General Contractor

Workscapes, Inc., Furniture Vendor

Tenant Broker: JLL

Landlord Broker: Emerson International, Inc.